Ketels aan de Kade 2022

 

Proef de historie!

Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus vindt de 8ste editie van Ketels aan de Kade plaats; hét culinaire festival waar het stadsverleden tot leven komt!

Tijdens Ketels aan de Kade kunnen bezoekers, midden in een historisch decor, het Rotterdamse verleden letterlijk proeven. Snuffelen langs de vele marktkramen of aanschuiven in de open lucht herberg; genieten van eeuwenoude ambachten, kookdemonstraties, straattheater en troubadours. Het festival richt zich primair op het historisch eetverleden zoals dit in de periode tussen 1400-1940 voorkwam in Rotterdam. Middels dit eetverleden thema vertellen we de vooroorlogse geschiedenis van de stad.

Op vrijdag starten we met de muzikale opening en zoeken we de verbinding met de buurt. Deze avond zal in het teken staan van de wijk en buurt waar we in zitten. Lokale muzikanten en andere talenten zullen in bootjes in de Kolk varen en/of optreden op het PietHeynsplein en organisaties uit de wijk zullen gevraagd worden om mee te werken en mee te denken.

Op zaterdag: is er weer de Rotterdamsche bierproeverij, zijn er exposities, het inmiddels beruchte dorpsfeest en de openlucht herberg.

En op zondag, de welbekende ambachtelijke food markt, historische exposities & demonstraties, rondleidingen en veel muziek.

www.facebook.com/KetelsaandeKade – of volg ons op twitter!