Vermaeck in den Herberg

Ketels aan de Kade programma: 5, 6 en 7 augustus 2022

 

Vrijdag 5 augustus

17.00  Herberg open op het Piet Heynsplein!

16.00 – 18.30  Barca é Mangiaire; rondvaart met hapje énde dranckje

Ende hoe leuk is het om, naast het genieten van live muziek in den water, ook zelf te varen met een hapje ende een dranckje? Tijdens Ketels aan de Kade kun je namelijk een speciale Rotterdamsche rondvaart-proeverij boeken. Een half uur genieten op het water van prachtig Historisch Delfshaven met mooie producten uit de stad. Boek nu van te voren en wees verzekerd van een unieke ervaring.

https://www.stadswandeling010.nl/products/barca-e-mangiaire 

18.00 – 19.00  WOW PopkoorRotterdams gezelligste zangkoor

18.00 – 21.00  Gerard den Klaar-overman – Straattheater om gek van te worden

19.00 – 20.00  Venetië in den Kolk – Diverse muziekbootjes met operazangeres Luc Ket, Zita Duson ende Pierre van Duijl 

19.30 – 20.00  Oriol Mares – Latin jazz, pop ende wereldmuziek

20.15 – 21.00  Ponta Aberta – Zomernostalgie met klanken van den Afro-Samba

21.30 – 22.30  50% Convoi Exeptional ft Joris Lutz – Gekke, vrolijke, energieke Rotterdamsche klassiekers

Joris en 50% Convoi is nou niet een combinatie die je 1, 2, 3 verwacht. Maar wat scherts de verbazing (Joris wist ’t al). Het werkt als een trein. De 1/2 van de mannen van Convoi, Dick op sax en Ruben op percussie maken al jaren met Convoi van iedere bijeenkomst een feestje, of het nou een intocht of een uitvaart is. En Joris is uit het zelfde hout gesneden, elk optreden spelen of je leven ervan afhangt. Zoeken naar aparte liedjes met leuke invalshoeken. Van Rotterdamse klassiekers tot liedjes waarvan je denkt; ‘He die had ik niet verwacht’, De mannen gaan iedereen blij maken met 1,5 uur gekke, vrolijke, energieke muziek. Het zal de wereldpremière worden van het Rotterdams Alfabet zodat iedereen op een swingende manier z’n Rotterdamse taalachterstand kan wegwerken of juist een voorsprong nemen op de rest. Van China Blues tot de ‘Rot’versie van Happy, het wordt een feestje! 

Zaterdag 6 augustus

14.00  Herberg open op het Piet Heynsplein!

13.00 – 16.00  Historische rondleidingen – Rotterdam Discovery Tours

15.00 – 18.00  DJ Bootsy Paul – Den rollerdisco-koning langs terrassen

15.00 – 18.00  Rotterdamsche bierproeverij – Heerlijk ende met passie proeven aan den bieren van verschillende Rotterdamsche bierbrouwers

16.00 – 18.30  Barca é Mangiaire – Rondvaart met hapje énde dranckje

16.00 – 17.30  Pierre van Duijl en band ft dochters – Den vertolker van het levenslied, met de energie en rauwheid van Rock & Roll

Hij ziet er cool uit. Met zijn zwarte pak en zwarte lakschoenen voldoet hij helemaal niet aan het cliché van de vertolker van het levenslied. Meer Brel dan Hazes. Allebei helden van hem, trouwens. De Rotterdammer Pierre van Duijl slaagt er sinds het midden van de jaren tachtig in om de passie van het levenslied te combineren met de energie en rauwheid van rock & roll. Op den podium mét band én met den dochters! 

18.00 – 19.00  DIT – Bekende en onbekende covers, uitgevoerd op den eigenzinnige manier

‘Wat is Dit? Vier muzikanten uit Rotterdam die hun sporen al eerder verdienden in diverse rock-, punk-, ska-, country-, en zelfs jazz- en salsa-bandjes. Zij vonden elkaar in hun eigenwijze, vrolijke kijk op het muziekmaken en begonnen DIT!  DIT is de band van Tamara Prins-van ‘t Hof (zang), Robert van der Kroft (gitaar), Robert Giesselbach (bas) en Al Go Rhythm (drums). Bekende en onbekende covers, uitgevoerd op een eigenzinnige manier die je niet verwacht. DIT mag je niet missen! 

20.30 – 21.00  Kasba – Een spetterende mix van Noord-Afrikaanse en Westerse muziek

Kasba brengt een spetterende melting pot van Noord-Afrikaanse en Westerse muziek. Dit samen met maatschappelijk geëngageerde teksten en een behoorlijke dosis ongein zorgt ervoor dat stilzitten er niet bij is als deze 8- koppige band zich in beweging zet en het publiek meeneemt naar Noord-Afrikaanse sferen. In de laatste twee decennia ontwikkelde Kasba zich tot één van de meest toonaangevende bands op het gebied van de wereldmuziek in Nederland. Kasba werkte samen met tal van artiesten variërend van Paul de Leeuw tot het Metropole Orkest en van Frank Boeijen tot Bløf. De band speelde op Lowlands, Zwarte Cross en waren de afsluitende act op Festival Mundial. In Nederland werden ze genomineerd voor verschillende prijzen, zoals “Beste Nederlandse wereldmuziek act”. En nu dus bij ons op Ketels aan de Kade. 

21.00 – 21.30  DJ Bootsy Paul – Den rollerdisco-koning op den plein

21.30 – 23.00  DJ Rooiekees – Dansen en sjansen met den vrolijcke klancken

Zondag 7 augustus

11.00  Herberg open op het Piet Heynsplein!

11.00 – 18.00  Historische marckt – Met den streeckproducten ende historische ambachten

12.00 – 18.00  Straattheater – Doorlopend korte performances en meer bij Theater & Kantine Altstadt Rotterdam

12.00 – 16.00  Met Zak & As – Middeleeuwse troubadours

12.00 – 14.00  Kinderactiviteiten – Brood bakken, piratenbootjes maken ende Joris Lutz als maritieme verhalenverteller

13.00 – 16.00  Historische rondleidingen – Rotterdam Discovery Tours

14.00 – 16.00  Jos Valster ende Den Gezelligheidsvereeniging – Van Calipso, Kaseko, oude swing, naar Klezmer of den Afrikaanse jive

Wie kent m niet. De altijd vrolijke saxofonist rijdt elk jaar, speciaal voor Ketels aan de Kade, op zondag vanuit zijn adresje in La Douce France af naar het zonnige Delfshaven. Het oud-lid van de legendarische Rotterdamse band ‘Kiem’ is flexibel en bijna overal inzetbaar. Nooit aan een vaste plek gebonden en het repertoire is schier onuitputtelijk. Wat dacht u van calipso, kaseko, oude swing, mooie romantische balades, zigeunerklanken, klezmer, kwelamuziek, Surinaamse deuntjes, Afrikaanse jive, jazz of rhythm ‘n blues. Hij doet het allemaal en met iedereen. 

15.00 – 17.00  Pierre van Duijl – Den vertolker van het levenslied langs den terrassen

16.00 – 18.00  Joris Lutz ende kornuiten – Gezellige Rotterdamsche liederen en meezingers

Het is een graag geziene gast op ons festival. Joris Lutz is theaterman, presentator, zanger en gitarist maar vooral entertainer, met zijn onvervalste Rotterdamse humor. Joris is altijd in staat om op gepaste wijze, met kwinkslagen, passende anekdotes of geweldige liedjes de juiste te toon te zetten. Hij voelt de sfeer prima aan en speelt op perfecte wijze in op omstandigheden. Kortom, een echte entertainer. En daarom ook dit jaar van harte welckom! Het laatste uur zal Joris voor een verrassing zorgen door een aantal vrienden het podium op te roepen.

Ende drie dagen lang met uw altijd vrolijcke ende langzaam pratende herbergier ende dorpsomroeper Jack Kerklaan ende den eigen herberg – DJ Rooiekees!